احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، حکم اعدام ریحانه جباری به جرم قتل یک مامور پیشین اطلاعاتی را ناروا خوانده و خواستار بازنگری پرونده و محاکمه مجدد او شده است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، از اعترافات اجباری و نادیده گرفتن شواهد تبرئه متهم از سوی دادگاه، ابراز نگرانی کرده است.
وی خواستار بررسی دوباره پرونده ریحانه جباری و محاکمه مجدد این دختر ۲۶ ساله با اتکاء به حق تضمین شده دادرسی داخلی و بینالمللی شده است.
احمد شهید از مستندات معتبری نام برده که ریحانه جباری را از اتهام قتل عمد مبرا میکنند. او به دفاع ریحانه جباری در برابر قصد تجاوز جنسی یک مامور اطلاعاتی اشاره کرده و افزوده که این پرونده باید به دادگاه دیگری ارجاع شود. او تصریح کرده که رسیدگی دوباره به این پرونده باید مطابق موازین قانونی داخلی و هنجارهای حقوقی بینالمللی باشد.
یشتر بخوانید: بخشش یا انتقام در دست خانواده مقتول است.
ریحانه جباری متهم به قتل مرتضی عبدالعلی سربندی، یک مامور پیشین وزارت اطلاعات ایران است و از هفت سال پیش در زندان به سر میبرد.
مقتول به دلیل ضربه چاقو به کتفش و خونریزی درگذشته و این در حالی است که ریحانه جباری پس از فرار از محل حادثه، آمبولانس خبر کرده است.
احمد شهید به وجود یک لیوان آب میوه حاوی ماده آرامبخش در محل جرم اشاره کرده که نشان میدهد قصد تجاوز جنسی با برنامه قبلی بوده است.
احمد شهید یادآوری کرده که اگر ادعاهای ریحانه جباری صحت داشته باشند، او دو مرتبه قربانی شده است: بار نخست از سوی فرد متجاوز و بار دوم از سوی سیستم قضایی که علیالقاعده باید از افراد در برابر تعدی جنسی و جسمی حراست کند.
عبدالصمد خرمشاهی، وکیل مدافع ریحانه جباری به خبرگزاری "ایرنا" گفته است که حکم اعدام موکلش صادر شده و چنانچه خانواده مقتول رضایت ندهند، تا یکماه دیگر اجرا خواهد شد.
بیشتر بخوانید: وکیل ریحانه جباری: به بخشش اولیای دم امیدواریم
محسنی اژهای، دادستان کل ایران روز دوشنبه (۲۵ فروردین/ ۱۴ آوریل) در پاسخ به سوالات خبرنگاران مبنی بر اعدام قریبالوقوع ریحانه جباری به این اکتفا کرد که بگوید: «ایشان اعدام نشده است.»
شاکیان خصوصی پرونده ریحانه جباری، مادر و سه فرزند مقتول هستند. در حال حاضر کمپینی از سوی هنرمندان و فعالان اجتماعی برای نجات جان ریحانه جباری و جلب رضایت شاکیان پرونده به راه افتاده که هزاران نفر آن را امضا کردهاند. بخشی از این امضاها برای احمد شهید، دبیر کل سازمان ملل و کاترین اشتون فرستاده شدهاند.
اصغر فرهادی، کارگردان سینما نیز نامهای به خانواده مقتول نوشته و با اشاره به حضور ریحانه جباری در ایام خردسالی در یکی از فیلمهایش، از شاکیان پرونده خواسته که گذشت کنند و این دختر جوان را ببخشند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر