سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل، اعلام کرد که عدم صدور روادید برای حمید ابوطالبی به روند مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ خللی وارد نخواهد کرد. همزمان ایران نیز از پیگیری شکایت خود در سازمان ملل خبر داد.
سامانتا پاور، سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در روز یکشنبه (۲۴ فروردین/۱۳ آوریل) در گفتوگویی تلویزیونی اعلام کرد که آمریکا مایل به ادامه مذاکرات اتمی با ایران است و "اختلاف موجود تاثیری" بر روند گفتوگوهای شش قدرت جهانی و ایران نخواهد داشت.
آمریکا حمید ابوطالبی را به همکاری با "دانشجویان پیرو خط امام" در اشغال سفارت ایالات متحده در تهران در سال ۱۳۵۸ متهم کرده است. اما حمید ابوطالبی شرکت خود در اشغال سفارت آمریکا و گروگانگیری کارمندان آن را رد میکند.پاور در مصاحبهای با تلویزیون "ای بی سی" تاکید کرد که ایالات متحده "با تمرکز بر روی مذاکرات اتمی" مایل به پیشبرد گفتوگوها است. سفیر آمریکا گفت که موضوع ابوطالبی "دارای ضرورتهایی است که البته بر همگان روشن است".
نماینده آمریکا در سازمان ملل افزود: «ما در هفته پیش با مقامات ایران گفتوگو داشتیم و در ماههای آینده نیز این گفتوگوها ادامه خواهند یافت. کارشناسان ما (ایران و گروه ۱+۵) روزانه با یکدیگر ملاقات دارند و تا کنون شاهد خللی در روند مذاکرات نبودهایم.»
شکایت ایران به سازمان ملل
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران، در یک نشست خبری در روز دوشنبه (۲۵ فروردین) گفت: «پیگیری موضوع و شکایت ایران نسبت به عدم صدور روادید از سوی دولت آمریکا برای سفیر و نماینده دائم پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک از طریق ساز و کارهای رسمی موجود برای رسیدگی به این موضوع فعال شده و در دست اقدام است.»
مقامات وزارت امور خارجه ایران اقدام آمریکا در عدم صدور ویزا برای حمید ابوطالبی را "نقض مقررات بینالمللی" و "برخلاف قرارداد مقر بین سازمان ملل متحد و دولت آمریکا" میدانند.
افخم درباره روند رسیدگی به شکایت ایران افزود: «ساز و کارهای موجود در سازمان ملل شامل رجوع موضوع به کمیته ارتباط با دولت میزبان که وظیفه نظارت بر اجرای قرارداد مقر را دارد در دستور كار است و دستورالعمل لازم در این زمینه به نمایندگی کشورمان در نیویورک داده شده كه از فردا و متعاقب شروع هفته کاری اقدامات لازم از سوی نمايندگی كشورمان بعمل آمده و با جدیت و حساسیت روند کار دنبال می شود.»
گرچه آمریکا بر طبق توافقات با سازمان ملل متحد موظف به صدور روادید برای نمایندگان کشورهای جهان است، اما در مواردی که امنیت ایالات متحده مطرح باشد میتواند از صدور ویزا خودداری کند. آمریکا در حال حاضر نیز تردد و سفر سفیران کشورهایی نظیر ایران، کرهشمالی و سوریه را در خاک خود محدود کرده است.
پیشتر نمایندگان کنگره آمریکا از دولت این کشور خواسته بودند که از صدور روادید برای حمید ابوطالبی خودداری کند. ایران نیز گفته است که گزینهی دیگری به جز حمید ابوطالبی برای نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد ندارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر