"جیشالعدل" تهدید کرده در صورتی که حکومت ایران خواستههای این گروه را برآورده نکند، یکی دیگر از مرزبانان ربوده شده ایرانی را سیزدهم فروردین میکشد. این گروه سوم فروردین یکی از پنج گروگان ایرانی را کشت.
گروه موسوم به "جیشالعدل" که خود را حامی حقوق اقلیت سنیمذهب بلوچ معرفی میکند ۱۷ بهمن ماه ۹۲ پنج سرباز مرزبانی ایران را در منطقه جکیگور شهرستان سرباز در جنوب سیستان و بلوچستان ربود و ظاهرا به خاک پاکستان انتقال داد.
این گروه سوم فرودین ماه اعلام کرد یکی از گروگانها را "اعدام کرده" و اکنون تهدید میکند یکی دیگر از مرزبانان ربوده شده را ۱۳ فروردین به قتل میرساند.
ربایندگان مرزبانان ایرانی هشتم اسفند ماه در یک پیام توییتری تهدید کرده بودند به تلافی اعدام برادر یکی از اعضای گروه و به علت بیتوجهی مسئولان ایران به خواستههایشان یکی از گروگانها را به مرگ محکوم کردهاند.
خودداری از تحویل جسد مرزبان کشته شده
در حالیکه مقامهای رسمی ایران در پایتخت از اظهار نظر صریح درباره کشتهشدن یکی از گروگانها خودداری کردهاند، مقامهای محلی این خبر را موثق دانسته و استاندار استان سیستان و بلوچستان گفته است: «کشتن مرزبان ایرانی بیپاسخ نخواهد ماند.»
شبکه خبر روز پنجشنبه (۷ فروردین/ ۲۷ مارس) گزارش داد گروه "جیشالعدل" تا کنون جسد سرباز کشته شده، جمشید داناییفر را به ماموران ایرانی تحویل نداده و اعلام کرده که حاضر است این کار را در مقابل پس گرفتن جسد ۵۰ تن از افراد خود انجام دهد.
سرنوشت مرزبانان ایرانی که ظاهرا در خاک پاکستان نگهداری میشوند، حساسیت زیادی در میان ایرانیان فعال در شبکههای اجتماعی به وجود آورده است. آنان دولت و مسئولان را به کمکاری و دادن اطلاعات ضد و نقیض متهم میکنند.
افزایش تحرک دیپلماتیک ایران
با افزایش انتقادها، تحرک دیپلماتیک ایران برای پیگیری وضعیت مرزبانان ربوده شده توسط مقامهای پاکستانی نیز افزایش یافته است.
روز چهارشنبه، ششم فروردین "یک منبع آگاه" به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت که وزارت خارجه جمهوری اسلامی با احضار سفیر پاکستان در تهران خواستار اقدام فوری این کشور برای شناسایی و دستگیری عاملان قتل یکی از مرزبانان ایرانی و آزادی دیگر گروگانها شده است.
حسن روحانی، رئیس جمهور نیز شامگاه چهارشنبه در گفتگویی تلفنی با نخست وزیر پاکستان، نواز شریف خواستار اقدام جدی و فوری این کشور برای دستگیری ربایندگان مرزبانان ایرانی و آزادی گروگانها شد.
روحانی هفتم فروردین در جریان سفر به کابل، برای شرکت در مراسم جشن جهانی نوروز، با همتای پاکستانی خود ملاقات و درباره نجات گروگانها با او گفتگو کرد.
رئیس جمهوری اسلامی در بازگشت از سفر یک روزه به کابل و در فرودگاه مهرآباد به خبرنگاران گفت که رئیسجمهور پاکستان در این دیدار تاکید کرد که کشورش تمام تلاش خود را برای رهایی مرزبانان ایرانی انجام خواهد داد.
جلوگیری از تظاهرات مقابل سفارت پاکستان
همزمان با این سفر و انتشار خبر تهدید به قتل دومین گروگان ایرانی، تظاهرات اعتراضآمیزی در مقابل کنسولگری پاکستان در مشهد، و آنگونه که سایت خبری تابناک گزارش داده "با همراهی نیروی انتظامی" برگزار شد.
خبرگزاری مهر در گزارشی نوشت که نیروهای پلیس از تجمعکنندگان مقابل سفارت پاکستان "به دلیل نداشتن مجوز" خواست که متفرق شوند. سایت فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا) به نقل از یکی از تجمعکنندگان گزارش داد که نیروهای امنیتی با باتوم به مردم حمله و آنها را متفرق کرد.قرار بود تجمع اعتراضی مشابهی نیز در تهران و مقابل سفارت پاکستان برگزار شود که بنا بر گزارشها پلیس و یگانهای ویژه نیروی انتظامی جلوی آن را گرفتهاند.
سایت تابناک در روایت دیگری از این تجمع نوشت، روز گذشته (۶ فروردین) شماری از "فعالان مدنی" با انتشار فراخوانی در فضای مجازی از مردم خواستند برای اعتراض به گروگانگیری و قتل یک مرزبان ایرانی و "نقش دولت پاکستان و سازمان اطلاعات این کشور ... در ناامن کردن منطقه و حمایت پشت پرده از گروههای تروریستی" مقابل سفارت پاکستان گرد هم آیند.
به نوشته تابناک، امروز مقابل و اطراف سفارت پاکستان "مملو از مامورین ویژه نیروی انتظامی بود ... و با توجه به کیفیت نیروهای حاضر در صحنه، عملاً برگزاری تجمع اعتراضی به رفتار دولت پاکستان منتفی" شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر