سفارتخانههای آمریکا، آلمان، بریتانیا و فرانسه در چند کشور اسلامی روز یکشنبه بستهاند. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا میگویند با شنود گفتوگوهای اعضای القاعده از برنامهریزی آنها برای حمله به این سفارتخانهها آگاه شدهاند.
هشدار سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در مورد خطر حملههای تروریستی احتمالی توسط اعضای القاعده علیه دفاتر نمایندگی برخی کشورهای غربی در کشورهای اسلامی، منجر به آن شد که سفارتخانهها و کنسولگریهای چند کشور غربی روز یکشنبه (۴ اوت / ۱۳ مرداد) بسته بمانند.
آلمان، بریتانیا و فرانسه دفاتر نمایندگی دیپلماتیک خود را در صنعا، پایتخت یمن، به طور موقت باز نکردند. هماکنون نیروهای امنیتی یمنی و زرهپوشها در برابر این دفاتر نمایندگی مستقر هستند. به گفته یک سخنگوی پلیس، نیروهای امنیتیای که همیشه در حال مراقبت از این دفاتر نمایندگی بودهاند، دو برابر شدهاند.
ایالات متحده آمریکا در مجموع ۲۱ سفارتخانه و کنسولگری خود را در کشورهای اسلامی از موریتانی در آفریقا گرفته تا بنگلادش در آسیا بسته است.
روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" روز جمعه (۲ اوت / ۱۱ مرداد) نوشت، علت تصمیم به بستن موقت دفاتر نمایندگیهای دیپلماتیک در کشورهای اسلامی پیامهایی بوده که به گفتهی سازمانهای اطلاعاتی آمریکا، میان اعضای ارشد سازمان القاعده رد و بدل شده و آنها از طریق شنود از محتوای آن آگاهی یافتهاند.
به نوشته "نیویورک تایمز"، تروریستها در پیامهای خود درباره حمله به دفاتر نمایندگی آمریکا در خاورمیانه و شمال آفریقا صحبت کردهاند. "نیویورک تایمز" از قول یک مقام عالیرتبه دولت آمریکا نوشت: «آنچه گفته شده بسیار بیشتر از صحبتهای معمول آنان است.» این مقام آمریکایی در مورد جزئيات پیامها توضیحی نداده است.
"نیویورک تایمز" مینویسد، به چنگ آوردن مکالمه یا مکاتبه میان اعضای ارشد القاعده در مورد برنامهریزی برای انجام عملیات، چه از طریق شنود و چه از طریق کنترل ایمیلها، موضوعی معمولی نیست. به همین دلیل کارشناسان سازمان سیا، وزارت امور خارجه و کاخ سفید آمریکا به سرعت فهمیدهاند که موضوع از چه قرار است و اعضای کنگره را نیز در جریان گذاشته اند
به گزارش "نیویورک تایمز"، برخی تحلیلگران و اعضای کنگره آمریکا معتقدند که تاکید بر خطر حمله تروریستی در حال حاضر راه خوبی است برای منحرف کردن اذهان عمومی از انتقادهایی که چند هفته است به عملکرد آژانس امنیت ملی آمریکا وجود دارد؛ و چه بهتر وقتی معلوم شود که فعالیتهای این آژانس موجب شده که خطر ترور کشف و دفع شود.کنترل ارتباطات الکترونیکی از وظایف اصلی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) است که ادوارد اسنودن، متخصص شبکههای کامپیوتری و همکار سابق این آژانس، اوایل ماه ژوئن سال جاری میلادی (۲۰۱۳) فعالیتهای وسیع آن را در زمینه جاسوسی دیجیتال افشا کرد. این افشاگری انتقادهای شدیدی را بخصوص علیه دولت آمریکا و نیز علیه دولتهایی که با آن در کنترل شهروندان کشورهای گوناگون همکاری دارند برانگیخت؛ انتقادهایی که هنوز هم ادامه دارد.
"اخطار امنیتی جهانی" اینترپل
دولتهای آلمان، فرانسه و بریتانیا نیز به هشدارهایی که در مورد خطر عملیات تروریستی در برخی کشورهای اسلامی داده شده توجه کرده و شهروندان خود را به رعایت یک سری اقدامات برای حفظ امنیت خود فراخواندهاند.
پلیس بینالملل، اینترپل، نیز یک "اخطار امنیتی جهانی" منتشر کرد. این نهاد بینالمللی از ۱۹۰ کشور عضو خود درخواست کرد، با توجه به حمایت القاعده از فرار زندانیان از چند زندان در عراق، پاکستان و لیبی، بر اقدامات امنیتی خود بیفزایند و در تحقیقات با هم همکاری داشته باشند.
"اشپیگل آنلاین" به نقل از کارشناسان مینویسد، افزایش خطر ترور میتواند مربوط به پایان یافتن ماه رمضان در میانه هفته آینده باشد. کارشناسان همچنین اشاره میکنند به اینکه سالروز حملههای تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ در نیویورک و واشنگتن که بر اثر آن سه هزار نفر جان خود را از دست دادند، نزدیک است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر